O nas

VS BIKE …

Prvi slovenski kolesarski butik, kjer se športna strast sreča z vrhunskimi tehnologijami. Sanjsko kolo vam pomagamo ustvariti med poglobljenimi pogovori ob vrhunski kavi s poreklom in izkustvi na skupnih testnih vožnjah. V sodelovanju z izkušenimi partnerji ponujamo samo najboljšo opremo in storitve.

Skozi leta ljubiteljskega ukvarjanja s kolesarstvom je Vlado S. spoznal, da je različnih želja in potreb vsaj toliko, kot je kolesarjev. Ker kupci prestižnih koles in opreme zahtevajo le najboljše, je leta 2017 odprl prvi slovenski kolesarski butik. Spotoma se je izmojstril še v kuhanju vrhunske kave.

V udobnem razstavnem prostoru so na ogled kolesa Factor in ostala oprema, okolje z malo prometnimi cestami pa je kot nalašč za testne vožnje. Že od samih začetkov se posvečamo vsaki stranki posebej. Z ustreznimi komponentami in barvnimi kombinacijami postane kolo tako rekoč unikat, ki popolnoma ustreza vašim potrebam in obenem najbolje odraža vašo osebnost. Z našimi strokovnjaki poskrbimo tudi za nastavitev položaja na kolesu in seveda profesionalen servis.

POSLOVNI PARTNERJI

Berk-Vehovar kompoziti
Ultralahki in neverjetno udobni sedeži Berk so izbira večine strank VS Bike. Odločajo se lahko med različnimi širinami modelov Lupina, Lipa, Ploh, Lupina Short in Dila. S pomočjo domačega znanja Jureta Berka in Andraža Vehovarja smo popolnoma prilagodljivi tudi pri izbiri barve sedeža. Tako je usklajenost s kolesom popolna in vrhunski občutki med kolesarjenjem niso vprašanje.

CeramicSpeed
Keramični ležaji CeramicSpeed so standardna oprema koles Factor in obročnikov Black Inc. Poleg minimalnega trenja jih odlikuje tudi trpežnost. Primerno vzdrževani vzdržijo do desetkrat dlje kot običajni ležaji. Mnogi lastniki novih koles Factor nadgradijo zadnji menjalnik s kletko CeramicSpeed OSPW. Z večjima škripcema (pulleys) z ležaji se veriga manj upogiba, kar tudi omeji izgube. Za popolno nego kolesa priporočamo izdelke UFO: čistila, maziva na osnovi voska za verigo ter maziva za druge dele kolesa.

KokBIKEClinic
Nova kolesa Factor za VS Bike v Kranju sestavlja Grega Kok. V brezhibno urejeni delavnici z uporabo profesionalnega orodja poskrbi za natančno delovanje vseh delov kolesa. Seveda je pooblaščen tudi za redno servisiranje koles Factor.

Fonda Sport Performance
Dr. Borut Fonda je svetovno priznan strokovnjak na področjih kondicijskega treniranja in biomehanike kolesarjenja ter eden najboljših bike-fitterjev. Sodeloval je z mnogimi profesionalnimi kolesarji, tudi s Tadejem Pogačarjem. V laboratoriju v Radovljici opravi bike fitting s holističnim pristopom na podlagi celovitega fizičnega in funkcionalnega pregleda, 3D kinematike celega telesa, merjenja 3D sil in navorov na pedalih ter merjenja pritiska na sedežu.

BioRacer
Pri VS Bike smo oblečeni v vrhunska kolesarska oblačila belgijskega proizvajalca Bioracer, ki so sešita izključno v tovarnah po Evropi. Bioracer je strokovnjak za aerodinamiko in izdelavo zračnih oblačil. Kot opremljevalci so sodelovali s celo vrsto profesionalnih ekip in reprezentanc, na primer belgijske in nemške.

Oblak Active Wear
V prostem času in za šport pri VS Bike nosimo oblačila Oblak Active Wear iz Kranja. Ponujajo oblačila od glave do peta za celo vrsto dejavnosti, od kolesarjenja, triatlona, teka in pohodništva do surfanja, tenisa in zimskih športov.

Iconic Specialty Coffee
Kolesarstvo je tesno povezano s kavo. Tudi pri VS Bike spijemo neverjetne količine. Prisegamo na specialty kavo s poreklom iz domače pražarne Coffee Iconic, ki jo vodita Valentina Radič in nekdanji vrhunski kolesar Gregor Gazvoda. Tako pridejo v VS Bike pristni kavni okusi z vsega sveta.

Vina Plateis
Za žlahtno kapljo v VS Bike poskrbi vinogradništvo Plateis iz Slovenskih goric. Tradicija vinogradništva sega kar 250 let v zgodovino, ko so na njihovem posestvu po ustnem izročilu obdelovali vinograde menihi francoskega reda. Zdaj se že več kot petintrideset let ukvarjajo izključno s pridelavo vina.

Druga runda
Kolesarski blog s poudarkom na gravlanju in cestnem kolesarstvu. Matej Zalar prisega na Factor in na blogu piše o vsem, kar je bolj ali manj povezano s kolesarstvom: o dirkanju, življenjskem slogu in opremi. Na Drugi rundi najdete tudi ideje za najlepše kolesarske izlete.